HomeUncategorized"Siap Jeling" - Giliran Cik B Pula Kongsi Rutin Harian Sampai Mama...

“Siap Jeling” – Giliran Cik B Pula Kongsi Rutin Harian Sampai Mama Juga Terkejut Dengar

- Advertisement -spot_img

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Trend berkongsi video rutin harian kini dapat dilihat merata di laman sosial

Kebanyakannya adalah daripada pelajar yang perlu menyiapkan assignment mereka dengan merakam sebuah video bersama ibu bapa mereka.

Perkara itu juga turut menarik perhatian anak usahawan terkenal iaitu Dato Seri Vida yang dikenali sebagai Cik B. Baru-baru ini, dia berkongsi video rutin hariannya di laman Twitter sambil dilihat oleh mamanya.

Lihat video penuh itu di bawah:

Mama takleh cover line pic.twitter.com/LkHDTEKjF3

— cikb havoc (@HavocCikb) June 10, 2021

Sengaja tipu rutin harian nak lihat reaksi mama

Menerusi video tersebut, kelihatan Cik B sedang berkongsi rutin hariannya sepanjang PKP sambil dilihat oleh mamanya di sebelah.

Namun sampai saja dipertengahan perkongsian itu, mama dilihat seperti menjeling kerana terkejut mendengar penipuan anaknya itu.

Dia malah membocorkan semua perkara dan berkata “dengar boleh, percaya jangan” yang membuatkan Cik B turut tergelak mendengarnya. Difahamkan, Cik B sengaja bercakap bohong dalam video terbabit untuk melihat bagaimana reaksi mamanya itu.

Image via @HavocCikb (Twitter)

Image via @HavocCikb (Twitter)

“Dengar Dato Seri Vida gelak kita pun terasa nak gelak sekali” – Netizen

Dalam pada itu, tinjauan di ruangan komen mendapati rata-rata netizen turut terhibur melihat gelagat anak beranak itu. Malah, ramai yang suka melihat aksi spontan Dato Seri Vida selepas mendengar penipuan tersebut.

Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah meraih 144K views, 5,562 retweets dan 9,038 likes di Twitter.

Berikut di bawah adalah antara komen menarik daripada netizen di Twitter:

Seronok tengok Dato Vida layan anak, nampak ikhlas dan penyayang tu“Dengar boleh, percaya jangan”

— Naz (PTPTN) (@OfficialNazir_l) June 10, 2021

Those eyes when cikb said ‘tak makan nasi’

— (@KhwatKinChin) June 10, 2021

Nak suruh mandi pun kene perang dulu siapa yg tk fhm , maksudnya mak dia suruh mandi pun kene bising dulu , suruh 4-5 kali tak pergi jugak

— Duan (@ridhwansyaqir) June 11, 2021

Tolonh jangan upload lagi yg mcm ni Cik B ,atok x larat nak gelak,atok saki sakit sengal badan,atok sampai sakit perut ,sakit urat.At least terhibur, walau pun tengah marah kat atok saka.96Arigatogozaimasta.

— STEPDOWN (@izzzarazac) June 10, 2021

Dengar boleh percaya jangan

— anissuhaimi (@pawpawanis) June 10, 2021

Mesti best kan ada mak macam own bff. Penghibur. Dengar dato vida gelak kita pun terasa nak gelak sekali. Hahaha.

— RACUN SHOPEE ‼| Elmeira (@tinfazasya) June 10, 2021

Hahahah kelakar la your mama Cikb dia pun confused, nak support anak ke nak reveal the truth

— Fathi (@uzshady) June 10, 2021

penat gelak tengok ni.. so cute la both of you.

— Ain Kalam (@AinKalam720) June 10, 2021

“dengar boleh,percaya jangan””Ini kenyataan ke palsu ke apa”

— .. (@nlx_lxlx) June 10, 2021

Thats ‘plawok plawok’ for me

— Kai ไก่ (@knthekhai) June 11, 2021

Muka DS Vida bila cik b sebut dia study

— NuSya (@mimiterritory) June 10, 2021

Tiap kali cikb crito dsv jeling

— Fiona | love you chanyeol (@fatin_illani) June 11, 2021

ya allah lucu nyooo weyyy

— (@aoratemyracle) June 10, 2021

Berani ya Cik B tipu depan mama, kan dah kantoi semua 😛

LIKE Facebook dan follow Twitter SAYS SEISMIK dan temui segala cerita mesti kongsi sekarang!

Image via SAYS Seismik

Lagi artikel menarik hanya di SAYS Seismik:

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Stay Connected

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Must Read

- Advertisement -spot_img

Related News

- Advertisement -spot_img