HomeEntertainmentCari Rumah Lengkap Dengan Kemudahan? Ini 'Dream House' Yang Mungkin Jadi Pilihan...

Cari Rumah Lengkap Dengan Kemudahan? Ini ‘Dream House’ Yang Mungkin Jadi Pilihan Anda

Cover image via
EcoWorld

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Artikel ini ditaja oleh EcoWorld.

Perkara tersebut disebabkan lokasi rumah perlu sesuai dengan kehendak dan keperluan hidup kita. Lokasi rumah tidak boleh terlalu jauh dan terpencil kerana ia akan menyusahkan kita untuk membeli barang keperluan dan mendapatkan sebarang perkhidmatan.

Jangan risau, Eco Majestic merupakan bandar yang terancang dan mampan. Ia dilengkapi dengan kawasan kediaman dan kawasan komersial yang sangat sempurna.

Eco Majestic ialah antara projek perumahan EcoWorld yang terletak di Semenyih. Pemaju tersebut memang terkenal dengan rumah moden yang mempunyai konsep pembandaran terancang. Selain itu, mereka juga mempunyai reka bentuk yang inovatif dan terkini.

Kawasan kediaman yang dekat dengan persekolahan, kedai dan hospital memang menjadi tumpuan ramai. Groceries shopping? Takda masalah, ada Jaya Grocer! Ada juga kedai-kedai lain seperti McDonalds, US Pizza, Starbucks Reserve, Subway, Guardian, Health Lane, Mr D.I.Y., Family Mart, A&W, Tealive, Cafe, kedai mamak, kedai Gadget Telefon, klinik, klinik haiwan, hotel haiwan dan lain-lain.

Pembangunan Eco Majestic ini juga mempunyai akses lebuh raya yang sangat mudah, hanya 5 minit saja untuk akses ke lebuh raya LEKAS.

Kebaikan kalau anda duduk di Eco Majestic ini antaranya adalah kawasan kediaman di situ memang terjamin keselamatannya. Selain kediaman anda akan dipagar dengan pagar perimeter dan akses RFID, di situ juga mempunyai pemantauan CCTV selama 24 jam. Paling selamat, polis bantuan EcoWorld juga akan membuat rondaan di kawasan kediaman.

Untuk terus mengamalkan gaya hidup sihat, setiap fasa perumahan mempunyai central park individu yang besar, anda boleh meluangkan masa bersama keluarga di Central Park ataupun jogging di sekeliling kawasan perumahan. Hanya untuk penduduk situ tau! Privasi dan selamat!

1. Rumah Semi-D @ Stoneridge:

Reka bentuk rumah ini menerapkan konsep moden dan klasik seperti rumah English-style. Rumah ini sangat sesuai untuk keluarga besar yang mempunyai ahli yang banyak.

Setiap unit rumah mempunyai keluasan halaman yang mampu meletakkan sehingga 5 buah kereta. Tak perlu risau dah kalau saudara-mara atau kawan-kawan datang nak parking mana.

Rumah tersebut juga mempunyai dapur yang luas dan pengudaraan yang baik. Iyalah, dah masak dan berasap bukan? Ia mempunyai pintu belakang yang boleh dibuka. Paling menarik, ia juga mempunyai bilik dan tandas khas untuk pembantu rumah anda!

Bukan setakat itu, unit ini juga mempunyai private garden seluas 10 kaki* untuk anda jadikan ruangan legar. Anda boleh letakkan coffee table, jadikan taman bunga peribadi dan lain-lain.

Walk-in wadrobe? Memang impian semua wanita di luar sana. Rumah ini memang tersedia wadrobe di master bedroom anda. Stoneridge memang dream house semua orang kan? Super love!

2. Classic Homes @ Cheerywood:

Konsep reka bentuk Classic Homes di Cheerywood menerapkan konsep Georgian. Ia mempunyai ruang tamu yang terbuka. Memang sangat luas dan sesuai untuk kanak-kanak!

Tak suka dapur sempit? Jangan risau, konsep dapur di unit ini merupakan konsep parallel kitchen yang membolehkan anda memasak dengan selesa.

Master bedroom yang sangat luas memang sesuai untuk newly wed ataupun pasangan yang mempunyai kanak-kanak kecil. Apa yang best, bilik kedua dan ketiga juga dilengkapi dengan tandas khas.

Paling diminati ramai, anda juga bakal mempunyai ruang halaman belakang sebesar 10 kaki* untuk dijadikan tempat favorit anda. Ia boleh dijadikan tempat BBQ, tempat santai, gym mini dan lain-lain.

Bagi anda yang sedang meneliti pakej rumah idaman terbaik, anda boleh saja klik sini untuk terus hubungi wakil jualan di Eco Majestic.

Dengan cara lain, anda juga boleh mendaftar masuk laman web untuk lokasi EcoWorld pilihan anda. Ayuh realisaikan impian anda dengan EcoWorld!

*Tertakluk kepada terma & syarat

Must Read

Related News