“Apollo!” – Guna Sound Iklan Lejen, Aksi Lelaki Di Times Square Theme Park Curi Tumpuan

0
463
Cover image via
@__aimndnsh (TikTok)

Follow kami di Telegram, jadi antara yang terawal untuk dapatkan berita dan artikel-artikel menarik di SAYS Seismik.

Mana tidaknya, Apollo merupakan jajan kegemaran ramai semasa zaman sekolah kerana rasanya yang sedap membuatkan kita ketagih setiap kali menikmatinya. Malah, iklannya juga telah memenangi hati kanak-kanak zaman dulu kerana jingle yang menarik dan mudah diingati.

Jika terdengar saja perkataan “Apollo!”, sudah tentu kita automatik teringat babak seorang budak lelaki berbaju merah menjerit slogan itu sambil menuding jarinya di langit.

Baru-baru ini, tular pula sebuah video seorang lelaki cuba meniru babak dalam iklan Apollo di Berjaya Times Square Theme Park telah mencuri perhatian ramai.

Lihat video penuh itu di bawah:

@__aimndnsh AQUE LETIH LAH LEPAK DENGAN ORANG MCM NI #fyp #fyp original sound – __dnsh

Menerusi video yang dikongsi oleh @__aimndnsh, kelihatan lelaki itu sedang berada di Berjaya Times Square Theme Park bersama kawannya.

Apa yang mencuri perhatian adalah apabila dia dilihat berada di bawah laluan roller coaster dan meminta si perakam menunggu sesuatu.

Rupa-rupanya, sebaik saja roller coaster lalu di atasnya, dia dilihat meniru babak budak lelaki dalam iklan ‘lejen’ Apollo yang popular pada tahun 2008 itu. Dia spontan menudingkan jarinya selari dengan kelajuan roller coaster tersebut.

Ketika artikel ini ditulis, video berkenaan telah mendapat 398.2K tontonan, 95.6K tanda suka dan 2.4K perkongsian di TikTok.

Rata-rata warganet turut terhibur dan teringat kembali zaman nostalgia mereka sewaktu masih kecil.

Berikut di bawah adalah antara komen menarik daripada warganet di TikTok:

You may be interested in: